Izrada web sajta

Kvalitetna izrada web sajta

U ovo moderno doba vremena je sve manje, a obaveza sve više. Agencija IP Technology je u mogućnosti da vam ponudi sve usluge na jednom mestu. Pod kompletnom uslugom spada dizajn web sajta, kreiranje sadržaja, optimizacija sajta, web hosting, registracija domena i organizacija promocije za web sajt. Praktično rečeno naš tim vam kreira kompletan online nastup, i kroz namenske programe prati napredak i unapređuje po potrebi.

Osnovni cilj web sajta jeste prezentovanje usluga ili proizvoda novim komitentima. Naš tim dizajnera i marketing stručnjaka  je tu da osmisli za vas kvalitetan dizajn i način prezentovanja kako bi posetiocu sajta dali što kvalitetnije informacije, a pri tome da nisu previše opširne ili dosadne.

Ono što možemo garantovati svakom klijentu jeste učitavanje web sajta ispod 2.sekunde, dostupnost sajta 99,9% na godišnjem nivou, zaštitu od DDoS napada, tim marketing stručnjaka koji će predlagati kako da unapredite poslovanje i povrh svega uvek dostupnu tehničku podršku.

Definisanje web sajta

Prvi korak za izradu web sajta jeste definisanje zahteva, što je i najbitnije kako bi kreirali kvalitetan nastup na internet tržištu. Kroz ovaj proces se detaljno upoznajemo sa vašom delatnošću, kao i sa poslovnim ciljevima vaše kompanije.

Postoji niz pitanja na koje morate da nam date odgovor kako bi imali precizne informacije i smernice za vaš web sajt.

 • Koja je namena vašeg web sajta ?
 • Koji je cilj vašeg web sajta ? 
 • Koja ciljna grupa treba da posećuje sajt ? 

Ovo su samo neka od pitanja na koja nam je potreban što precizniji odgovor kako bi izrada web sajta bila što kvalitetnija. Jer bez preciznih smernica naš tim neće moći adekvatno da odgovori vašim zahtevima.

Izrada wordpress sajta

WordPress prlatforma je osnovana 2003.godine kao platforma namenjena za blogove. Sredinom 2010.godine wordpress počinje mosovno da se koristi i za web sajtove.

Izrada web sajta na wordpress platformi je zahtevan proces, ali uvek postoji prostora za nadogradnju sajta. Prednost ove platforme je što nakon izrade web sajta možete samostalno da ažurirate vaš sajt.

Sa aspekta bezbednosti wordprss je open sorce cms, ali razvojni tim naše agencije se brine o bezbednosti platforme i uz svaki sajt implementira dodatne sisteme zaštite kako bi korisniku garantovali 99,9% bezbednost.

Cena izrade wordpress sajta je veoma diskutabilna stavka. Pogledajte naš cenovnik usluga  gde su prikazani paketi wordpress sajtova.

izrada wordpress sajta

Custom izrada sajta

Custom izrada web sajta ili izrada sajta od nule je dosta složeniji proces i zahteva više vremena. Ovakav web sajt se odlikuje jednostavnim sistemom upravljanja i brzinom učitavanja, ali isto tako za održavanje je potrebno da angažujete stručno lice. Ovaj tip sajta se izrađuje za klijente koji imaju potrebu za velikim brojem stranica i dodatnih funkcija. Pod dodatnim funkcijama spada:

 • Robot za komunikaciju sa posetiocima baziran na veštačkoj inteligenciji
 • Specifičan sistem za upravljanjem web sajta
 • Dodatak za implementaciju sa knjigovodstvenim sistemom itd.

Ovaj vid izrade web sajta garantuje dodatnu stabilnost, ali početna cena ove usluge je od 500 Eura. Ukoliko vam je potreban ovakav web sajt popunite besplatna procena projekta

Kreiranje sadržaja za web sajt

Definicija uspešnog sajta je jednostavna. Svi elementi i delovi sajta moraju biti u harmoniji. Sve je uzročno posledično povezano. Najviše ćete se zadržati na sajtu koji je prijatnog dizajna, lak za korišćenje, optimizovan za mobilne, brzo se učitava i ima kvalitetan sadržaj. Prosto ćete želeti da više vremena provedete na takvom sajtu.

Otkrićemo vam jednu guglovu tajnu. Prema novim guglovim smernicama, prednost u organskoj pretrazi, imaju web prezentacije koje upravo zadovoljavaju ove gore navedene kriterijume. Ništa više a ni manje od ovoga.

Gugl želi da njegov pretraživač ostane najbolji na svetu i zato želi korisnicima da pruži vrhunski doživljaj u pretrazi – to je sva filozofija.

Ukoliko nemate vremena da spremite sadržaj za vaš web sajt, tim naše agencije može da kreira isti za vas. Pod kreiranjem sadržaja spada:

 • Pisanje kvalitetnih textova optimizovanih za google
 • Slikanje vaših proizvoda ili kompanije i obrada fotografija.
 • Snjimanje promotivnog materijala sa kamerom ili dronom i montaža video materijala.
 • Kreiranje grafičkog sadržaja

Ovom procesu naš tim pridaje veliku pažnju. I pre samog početka kreiranja sadržaja, upoznajemo detaljno vašu delatnost, što je potrebno kako bi tekstovi bili kvalitetni i prilagođeni vašoj ciljnoj grupi.

Testiranje web sajta

Pre puštanja u live što bi se reklo, radi se testiranje web sajta kao i implementacija sistema za zaštitu. Pod testiranje spada provera koda sajtaprovera baze podataka i konekcije baze sa samom platformom.

Takođe naš razvojni tim je razvio sopstveni sistem za zaštitu wordpress platforme koji već 3 godine uspešno čuva sajtove naših klijenata.

Ukoliko se na web sajt bilo da je wordpress ili custom ne implementira sistem zaštite, postajete lako ranjiva meta zlonamernih bot mreža, i vaš sajt neće biti upotrebljiv.

Ovo je samo jedan od problema koji ne želite da vam se desi kad sajt počne da prihoduje. Zašto se to dešava? Samo iz tog razloga što scripte i fajlovi prave veliki broj upita ka bazi. Ako je to slaba tačka ona mora da pukne.

Morate priznati da je bolje angažovati profesionalce koji će vam kvalitetno uraditi sajt i testirati ga na sve probleme.

To ne možete očekivati od nekog ko naplaćuje sajt 100 eura. Nemamo mi ništa protiv tih ljudi, nego jednostavno oni tek počinju. Prirodno je da što čovek više zna i više stvari mora da primeni, on zna da vrednuje svoje znanje i kvalitet koji pruža.

testiranje web sajta

Promocija web sajta

Kada se napravi kvalitetan web sajt, sa svim gore navedenim elementima možete ući u ravnopravnu trku sa konkurencijom. Sledeći korak je promocija web sajta. Velika zabluda mnogih klijenata jeste da čim sajt bude pušten u funkciju biće na prvoj strani google, ovo je NEISTINA i ni jedan stručnjak za SEO optimizaciju vam to ne može garantovati.

Prvi i osnovni metod kvalitetne promocije je SEO optimizacija sajta. Postoje dve vreste optimizacije sajta: OnePage optimizacija sajta koja se radi na samom web sajtu i Offpage optimizacija  pomoću koje se gradi imidž i reputacija sajta,  građenje povratnih linkova itd.

Drugi metod mogu biti plaćene reklame na Google Adwords ili Facebook mreži. Google adwords spada u jednu od kvalitetnijih sistema za plaćenu promociju sajta.

Adwords spada u direktni marketing u odnosu na Facebook reklamiranje. NPR. Pri kvalitetnoj izradi adwords kampanje stavili smo ključnu reč „Izrada web sajta“ i svi klijenti koju kucaju tu reč će videti našu reklamu, dok na facebook platformi možemo ciljati samo publiku ali ne toliko direktno.

Treći metod jeste e-mail marketing. Posedujemo liste preko 10.000 mailova iz srbije i pomoću naših cloud servera vašu reklamu možemo isporučiti direktno u inbox svim primaocima.

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  [email protected]